söndag 8 november 2009

Slutet på en era

Kan med lite sorg i hjärtat konstatera att tiden med långa barnvagnspromenader är över. Innan tog jag gärna långa promenader med Emma. Syftet med promenaderna var flera. Motion, friskluft, upplevelse och främst ett bra sätt att få barnet att sova.

På senare tid har det dock skett en förändring. Det går inte att ta promenader med Emma längre. Vad är problemet undrar man kanske? Problemet är att ungen utan undantag somnar, vilket man kanske tror är bra.

Emma är tre år nu och ska inte sova på dagen. Om hon gör det somnar hon allt för sent på kvällen och blir jättetrött dagen efter. Ett annat problem är att om hon väl somnar på dagen är det fullkomligt omöjligt att väcka henne. Hon sover helst två, tre timmar och om vi stör henne blir hon jättearg. Hon fortsätter att vara irriterad länge också, upp mot en timme. Detta innebär att vi inte vill att Emma ska sova. Indirekt betyder det ett slut på promenaderna, slutet på en era kan man kanske säga. Får väl lyssna på Emma när hon säger "Jag är en stor flicka". Till våren ska Emma få en cykel och sen ska hon få cykla med ut på promenaderna. På cykeln kan hon inte somna, hoppas jag :-)

1 kommentar:

Västbacken sa...

Nej man får verkligen hoppas att hon inte somnar på cykeln ;)

Ha det bra

Lotta