måndag 21 september 2009

Egentid

Emma har alltid varit ett kvällspiggt barn. Pigg på kvällen och trött på morgonen. Den senaste tiden har vi dock observerat att hon gärna lägger sig mellan sju och halv åtta. Dessa nya rutiner innebär mer egentid för oss föräldrar och tidiga mornar. Dessa tidiga mornar drabbar främst mamma då pappa är nästintill oväckbar innan sju. Tror att de dessa tidiga kvällar beror på att Emma slutat sova på dagen ch därför blir trött tidigare på kvällen. Hursomhelst är det inte helt fel med lite mer tid på kvällen. Ganska skönt om jag ska vara ärlig. Skönt att plocka undan utan en svans som river ut igen. Negativt är att man får mindre tid med Emma efter skola och dagis. Tur är att vi oftast hämtar Emma vid tre och hinner umgås några timmar innan hon blir trött.

Å ja just ja, jag skrev tidigare om att Emma var jätteledsen på mornarna innan dagis och även där. På fredag kom vändningen och helt plötsligt ber ungen om att få gå på dagis. En lättnad för mammahjärtat.

2 kommentarer:

Kickijordan sa...

Linn somnar kring 20, så jag & Daniel har också lite egen tid.
All för ofta hamnar vi dock framför tvn eller framför datorn. När man egentligen skulle umgås, men men.

Det är ju när Linn sover man hinner nåt.
Men som Du skriver, det är tråkigt också eftersom man knappt hinner träffa de små.
Daniel hinner bara träffa henne 2 timmar per/dag på veckorna.

//Kicki

frökensöt sa...

Viggo är morgonpigg och kvällstrött det är skönt! men just nu är ju jag både morgon och kvällstrött ;) Skönt att hon vill gå på dagis, förstår att det känns som en lättnad!