lördag 15 augusti 2009

Bananflugor

Vi har fått husdjur. En kvarglömd banan har fått flugungar. Har alltid funderat på hur en banan alstra flugor. Finns flug-äggen på skalet eller innanför? I alla fall har frågan här hemma varit HUR man bekämpar dessa ovälkomna husdjur. Anders tippade på att vatten och diskmedel skulle locka till sig flugfäna, och jag hade för mig att vinäger var grejen. Ingen av oss lyckades nå vidare. Googlade tillslut och det visade sig att det finns fler som har vårt problem. Vi är alltså inte ensamma och det känns ju skönt. Hittade också receptet på en flugfri hemmiljö;

  1. Eliminera källan till flugorna, dvs gammal frukt, mat el dyligt.
  2. Häll lite vinäger i ett glas och droppa i en droppe diskmedel.

Alltså hade både jag och Anders fel, men tillsammans hade vi rätt. Måste också tillägga att lösningen vinäger-diskmedel redan fångat 4 bananflugor.

Dagen har spenderats hemma eller i närheten. Vi har lagat go-mat och varit i lekparken. Imorgon ska jag och Emma på Leons kalas, medan anders är på match. Efter kalaset skyndar vi oss till fotbollplanen eftersom det är Tegsdagen, vilket innebär hoppborg och godisregn.

Har inte skrivit så mycket om hur det går för Teg, laget Anders tränar, i serien... DE LEDER MED ÅTTA POÄNG! Ganska oväntat av en nykomling Ska bli spännande att följa slutspurten av serien.

Ha det gott!

Inga kommentarer: