tisdag 16 juni 2009

Tisdag

Tisdagen började med regn, som vi trotsade. Vi packade ner en macka i Emmas väska och traskade till lekparken. Mackan avnjöts under en klätterställning. Är det sommarlov så är det... har lovat Emma många picknickar i sommar.

Annat som hänt idag är att jag sålt en cykel för en mycket blygsam summa, vi har ätit korvstroganoff, varit på promenad, städat Emmas rum, kört med brio-tåg, sovit, jag har joggat en sväng och sist men inte minst lyser solen nu på kvällskvisten.

När vi ätit middag lekte Emma med magnetbokstäverna vi har på kylskåpet. Ungen börjar ha en jäkla koll...
"Här är E som i Emma, här är P som i Pippi, där är H som i Hans, där är Rasmus bokstav (R). Där är Anders bokstav (A). Där är pappas bokstav med en prick. "
"Det är Åååå. "
"Jaha. Men där är ju pappas bokstav med två prickar. Det är ett annorlunda A! "
"När pappas bokstav har två prickar låter den äää. Äää som i ärta. "

Så går snacket hemma hos oss. Emma pratar nu i hela meningar och överraskar oss ständigt med nya ord, som oftast används i rätt sammanhang. Vad gäller uttal så verkar Emma inte ha några större problem, men logopedstudent mamma har noterat att ungen har stockholms-r. Om det är ett problem kan ju diskuteras ;-)För er som är logopeder, eller studenter, så kan jag meddela att "packa pappas kappsäck" och "locket på kaffepannan" är lätt som en plätt, pa-ta.ka och ba-da-ga går också rätt så bra.

Nu Desperate Housewifes!

1 kommentar:

Alexandra sa...

Men då har hon ju ett /r/ iaf, det är det ju inte alla barn som har i den där åldern =)
Skönt också att diadokokinesin sitter där den ska! =)

Kram till er!