söndag 7 juni 2009

Stockholm

På onsdag kväll tog jag och Emma flyget till Stockholm. Emma skötte sig galant. Mamma lyckades inte lika bra då hon satte sig på ett juicepaket, vilket ledde till en juiceexplosion.Emma spanar och berättar för dockan Lilla Gumman vad som händer.


På Bromma väntade tant Stina. Emma undrade var den där Stockholm höll hus och visade Stina alla sina leksaker.

Vi bodde hos min fina Stina och hennes Daniel i Solna. De har en fantastisk fin lägenhet och är fantastiskt fina de med, så jag och Emma trivdes som fiskar.
Emma hade dansshow in i skymningen.
Daniel instruerar Emma i hur man slår på TVn. Kanske för att det inte verkar vara någon ide att lära oss äldre... det var det där med gamla hundar. Har lånat bilder från mästerfotografen Stina.

När vi, jag, Stina och Emma, tillslut hamnat i Stinas och Daniels dubbelsäng var timmen sen. Emma visade sig från sin goda sida och hostade tills hon spydde. Detta är något vi är vana vid, men Stina vakade oroligt. Måste erkänna att ingen vankande utsövd på torsdagens morgon. Ute öste regnet ned. Vi hade planerat en shoppingtur.
Med oss på denna tur inne i Stockholm city hade vi en grinig och trött Emma och för lite kläder... DET VAR KALLT! Med oss tillbaka hade vi en sovande Emma, och jag var ett linne och två par skor rikare (200 kr fattigare). Trots det pissiga vädret och den smått sura Emma var det en fröjd att få göra stan med Stina som på den gamla goda tiden.
Väl tillbaka i fin lägenheten åt vi mackaroner och korv, medan vi inväntade Anders som skulle komma körandes. Efter diverse felkörningar, och vägbeskrivninger från Stina, kom karln fram lagomt tills det var dags att krypa i säng.
Bjuder på ett familjefoto från Stinas kamera.
På torsdagen skulle vi, Anders jag och Emma, fara till djurgården och besöka Junibacken, Skansen och Grönan. Återigen var vädret DÅLIGT, så vi begränsade planerna till att endast besöka Junibacken.
Att köra i Stockholm är ett kapitel för sig, speciellt när man saknar lokalsinne och framförallt karta. Vi tänkte att vi skulle ta oss till Djurgårn på känn, men vi gav upp när vi hamnat i Midsommarkransen som tydligen ligger på ett helt annat ställe än Djurgårn. Vi köpte oss en karta och tillslut tog vi oss till Djurgårn. Det visade sig att den del andra hade tänkt samma sak som vi, för Junibacken var knökfullt. Höjdpunkten var "sagotåget" som var väldigt spännande. Emma blandade hörtjusning med skrik av ren skräck.
På kvällen var det dags för oss att dra till Stockholm stadion för att se
Bruce Springsteen
vi åt en god middag hemma hos Stina och Daniel innan vi for.
Märith kom rusandes direkt från jobbet för att vara barnvakt åt Emma, eller Emma sa att det var hon som skulle ta hand om Märith.
Stina målar Emmas naglar.
På väg till konserten. Bruce Springsteen, eller Brusen som springer i stenen som han också har kallats av Stinas mormor på en skivaffär en gång i tiden.

På läktaren. Kallt men härligt!
Fortsättning följer...

Inga kommentarer: