söndag 14 mars 2010

Katta eller inte katta det är frågan?!

Vi har blivit erbjudna att ta över en liten kattjej. Hon är så söt och väääldigt social. Hon skulle passa perfekt i vår familj ;-) Ska vi??? Finns många fördelar med att ha en kisse hemma, men tyvärr också några nackdelar.

Minus:
- Hitta kattvakt när vi reser bort.
- En massa tjorv med kattlådan och sanden. Har haft katt i flera år tidigare och minns detta mörker: kånka kattsand som kostar en del från affären, ut med soporna stup i ett, kattsand på golvet, illalukt osv.
- Om man någongång blir gravid ska man inte komma i kontakt med kattbajs. Finns bakterier som kan skada fostret. (Är kanske lite väl nojig här?!)
- Katter klöser på möbler.
- Vi vet inte var vi bor och verkar efter min examen och hur en liten katta passar in i vårt liv då.

Är en riktig kattmänniska och vill gärna ha katt. Hade tänkt skaffa en när Emma blir större och vi vet var vi bor osv, men nu när en sådan gokatt dyker upp blir man sugen.

Vi ska lämna besked imorgon... känns som ett stort beslut. Om det blir jakande har vi en liten flicka här hemma som blir överlycklig!

Nu ska jag ägna mig att fundera på detta samtidigt som söndagsångesten sätter in.

KRAM

3 kommentarer:

frökensöt sa...

Ja stort beslut, vi har ju hundintresset båda två och vill att barnen sk afå växa upp med hund, men just nu är jag glad att en liten valp inte flyttade in i somras,tänk viggo, tänk valp tänk bebis.. Men samtidigt saknar vi vuxna som alltid nästan haft hund den där kompisn. Så vi får se vad sommaren kan erbjuda :) Har du några jobb på lut eller ser det mörkt ut? kram

Kickijordan sa...

Jag röstar för katt!!!
Oväntat med tanke på att vi både har hund, katt & barn....

Jag köper resonemanget med kattvakt & kattsanden, men det är egentligen små beskymmer mot glädjen de ger.

Katter är ju så enkla husjur, de står på egna ben, till skillnad mot en hund som kräver så mycket mera.

Katt, katt katt, katt :)
Kram kram

frökensöt sa...

blev det nån kisse!