måndag 26 augusti 2013

Länge sedan sist...

Det är länge sedan jag skrev här. Ju längre tid det går mellan inläggen desto svårare att skiva. Det har ju hänt en hel del sedan april. Vad ska man välja att skiva om?

Börjar med att meddela att vi blivit husägare. Jättekul!

Alfred är nu 1:3 månader. Fortsatt en glad och nöjd kille. Just nu händer det mycket gällande talet. Nya ord kommer dagligen. Vi hör till och med en del tvåordsmeningar. Idag sa han tydligt "tappa däe" när han tappade en grej på golvet. Alfred gillar bilar och ser bilar vart än vi går. Då utropar han glad "biilen däe" eller "bil". Han kan också se skillnad på traktorer och bilar och säger då ta-toe. Riktigt roligt när talet kommer igång. I övrigt gillar Alfred att hoppa studsmatta. När han vill hoppa går han till dörren och säger "åppa" och tittar vädjande på oss. Sover gör han med bravur. Hela nätterna utan mat, ca från 20.00 till sjutiden på morgonen.

Emma vår stortjej är en riktigt omtänksam storasyster. Så härligt att se. Visst blir hon irriterad på en klåfingrig lillebror ibland, men kan riktigt se hur mycket hon gillar sin bror. I övrigt är det en tandlös tös vi har. Snart är alla framtänder tappade och flera nya har tilltittat ut. Emma har många kompisar på området där vi bor. De leker och leker och vissa dagar ser man knappt röken av stora fröken.

Just nu är det sommar och jag är hemma. Har arbetat sedan janurai på sunderby sjukhus medan Anders har tagit hand om Alfred hemmavid. I augusti är det inskolning på förskola som gäller för lilleman. Jag kommer att fortsätta jobba på det vikariat jag har och Emma blir skolflicka på riktigt.

Inga kommentarer: